vrijdag, 30. januari 2015 - 19:09 Update: 31-01-2015 16:48

Extra veiligheidsmaatregel, dienstwapen agent voortaan mee naar huis

foto van politiewapen | fbf
Foto: fbf
Den Haag

Politieagenten zullen voortaan hun dienstwapen mee naar huis moeten nemen. Dat heeft Gerard Bouman, korpschef van de Nationale Politie, vrijdag laten weten.

Vuurwapendragende politieagenten die in uniform naar en van huis reizen, moeten voortaan tijdens deze reis hun dienstwapen gaan dragen. Zij krijgen hiervoor de beschikking over een gunlock of kluisje zodat ze hun vuurwapen thuis veilig kunnen opbergen. De maatregel dient niet alleen de veiligheid van de politieagent; onderweg kan indien nodig ook worden opgetreden. Daarnaast wordt de toegang tot, en de veiligheid binnen, politiebureaus onder de loep genomen.

Terreurdreiging

Bouman gaf ook aan dat alle politiemensen geschrokken zijn van wat er in Frankrijk en België is gebeurd, zeker voor wat betreft de executie van de twee Franse collega’s. Hij is hierover voortdurend in constructief gesprek met medewerkers, vakbonden en de Centrale Ondernemingsraad. Hij sprak ondermeer met politiemensen die het Binnenhof bewaken. Zij zijn het met elkaar eens: ‘Wij zijn geschrokken, maar niet bang’. 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):