maandag, 2. februari 2015 - 8:17 Update: 02-02-2015 11:32

Extra zware ochtendspits door gladheid en ongevallen

Foto van file en regen | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Utrecht

Het is druk op de Nederlandse wegen. Rond 07.45 uur stond er al 380 kilometer file. Dat is normaal gesproken de piek op een (erg) drukke maandagochtend. Waarschijnlijk stopt de fileteller vanochtend pas rond de 450 - 500 kilometer file totaal. Dat is twee tot drie keer drukker dan gemiddeld, zo meldt de VID.

In het hele land dient het verkeer rekening te houden met gladheid door winterse buien en opvriezing. Hoewel het op sommige plaatsen glad is, blijven grote incidenten vooralsnog uit. Het zijn vooral de dagelijkse files die langer zijn dan gewoonlijk. De hinder door winterse neerslag valt vooralsnog mee. 

Vooral rondom de grote steden is het doorbijten vanochtend. Bij Amsterdam, Utrecht en Rotterdam verloopt de spits een stuk drukker dan gewoonlijk. In het zuiden van het land staan lange files bij Den Bosch en Eindhoven op de A2.

De politie twittert mensen die de weg op gaan met de woorden: ''Blijf alert in het #verkeer. In het hele land kan het glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten en winterse neerslag''.

Provincie:
Tag(s):