dinsdag, 10. maart 2015 - 9:56 Update: 10-03-2015 9:57

F1-coureur Max Verstappen doet mee aan zeepkistenrace

Zeepkistenrace
Foto: redbull
Valkenburg

Na 10 jaar afwezigheid is de leukste race ter wereld weer terug in Nederland, de Red Bull Zeepkistenrace! Op zaterdag 16 mei 2015 zullen 60 teams vol gas de Cauberg in Valkenburg af vliegen en in een zo creatief mogelijke zeepkist proberen de snelste tijd te klokken!

Speciaal voor deze gelegenheid maakt ’s werelds jongste F1-coureur Max Verstappen eenmalig de overstap naar een zelfgebouwd voertuig zónder motor.

Het evenement

Red Bull organiseerde over de hele wereld al meer dan 90 zeepkistenraces. De eerste editie vond precies 15 jaar geleden plaats in België en heeft sindsdien overal de weg onveilig gemaakt: van Zuid-Afrika tot Australië en van Jamaica tot Finland. Na ruim 10 jaar afwezigheid keert de Red Bull Zeepkistenrace dit jaar eindelijk weer terug naar Nederland. Voor het eerst zal deze unieke race plaatsvinden op de befaamde Cauberg die met een dalingspercentage van 12% ervoor gaat zorgen dat letterlijk en figuurlijk alle remmen los kunnen. Het parcours waar de ruim 60 zeepkisten in volle vaart van zullen afdalen is daarbij meer dan 350 meter lang, bevat een chicane en meerdere jumps. 

De jury

Deelnemers aan de Red Bull Zeepkistenrace zetten alles op alles om met hun kist de snelste tijd te klokken in deze downhill race, maar snelheid is niets zonder een beetje persoonlijkheid. Daarom beoordeelt de jury teams ook op hun creatie en showmanship. De juryleden zullen o.a. bestaan uit Tess Milne en Burgemeester Martin Eurlings.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):