donderdag, 12. februari 2015 - 21:25 Update: 12-02-2015 22:06

Facebook-gebruikers kunnen aangeven wie na hun dood hun account mag beheren

Facebookgebruikers kunnen aangeven wie na hun dood hun account mag beheren
Foto: Facebook

Facebook gaat het op korte termijn mogelijk maken dat gebruikers van Facebook van tevoren kunnen bepalen wie na hun dood hun Facebookaccount mag beheren.

In de Verenigde Staten heeft Facebook al het zogenoemde nalatenschapcontract geïntroduceerd. Daar is het vanaf vandaag mogelijk om op Facebook aan te geven wie je profiel en gegevens beheert als je er niet meer bent. Dit melden verschillende media donderdag

De nabestaande kan dan na de dood van de bekende kiezen wat er met de Facebook-pagina moet gebeuren. Zo kan de erfgenaam op de pagina een speciale boodschap ter herdenking plaatsen, reageren op nieuwe vriendschapsverzoeken en de profielfoto wijzigen.

Gebruikers van Facebook kunnen ook van te voren aangeven of hun Facebook-erfgenaam foto's en video's mag downloaden. Natuurlijk is er ook altijd de mogelijkheid om de account te verwijderen. De erfgenamen krijgen geen toegang tot de persoonlijke berichten.

Tot nu toe werden Facebook-pagina's van mensen die overleden waren altijd bevroren. Op die pagina's werden geen advertenties meer getoond en er kon niets meer op gepost worden.

Categorie: