woensdag, 4. maart 2015 - 14:34 Update: 05-03-2015 8:16

Familie: Kris en Lisanne waarschijnlijk verongelukt

Kris en Lisanne 'zeer waarschijnlijk verongelukt' nabij Pianistapad
Amersfoort

Volgens een team van forensische specialisten zijn Kris en Lisanne ‘zeer waarschijnlijk’ verongelukt nabij het Pianistapad. Dit laten de families van beide vrouwen woensdagmiddag weten.

De uitslag van een noodlottig ongeval is volgens het team van forensische experts het meest waarschijnlijk. Het team, bijgestaan door de lokale gidsen en bewoners, heeft het pianistapad afgelopen zoals ook de ouders van Kris afgelopen augustus hebben gedaan. Dat verdwalen op het pad zeer onwaarschijnlijk is, wordt nu ook door deze specialisten onderbouwd. 

Misdrijf ‘zeer onwaarschijnlijk’

Ook het scenario rondom een misdrijf werd grondig nagelopen. ‘De geografische condities, de sociaal maatschappelijke condities en de  technische feiten zoals uit het forensisch onderzoek naar voren zijn gekomen, maken een misdrijf in de vorm van een overval, zedenmisdrijf, gewelddelict of ontvoering zeer onwaarschijnlijk.’

Valpartij

Wat rest is een noodlottig ongeval, mogelijk veroorzaakt door een ongelukkige valpartij. ‘Met name het laatste stuk van de afdaling van de Pianista heeft geografisch valmogelijkheden in zich. Uitgaande van een val van deze hellingen ligt het voorland van de valler(s) in de bedding van een van de rivieren welke uitkomen in de Culebra rivier. De omstandigheden in de bedding komen overeen met aangeleverd beeldmateriaal zoals voorhanden op de veiliggestelde fotoapparatuur.

Lees alles over:
Provincie: