donderdag, 9. april 2015 - 18:04

FC Twente kan op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.

FC Twente kan op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.
Foto: Archief EHF
Enschede

(ELFVoetbal/BlikopNieuws) FC Twente kan op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Het bedrijf XXImo wil haar naam niet langer verbinden aan de club uit Enschede. Het sponsorschap eindigt definitief na dit seizoen.

Het nieuws komt niet geheel onverwacht. XXImo had in december 2014 al laten weten niet onder dezelfde voorwaarden door te gaan met het sponsorschap. Het bedrijf wilde wel samen met Twente kijken naar een andere invulling van de samenwerking.

De berichtgeving van deze week over wanbeleid onder leiding van voormalig FC Twente-voorzitter Joop Munsterman hebben ertoe geleid dat XXImo definitief niet doorgaat met de Tukkers. Het bedrijf meldt in een persbericht dat de misleiding van de clubleiding reden is om het sponsorschap te beëindigen.

Teleurgesteld

"Wij zijn met enthousiasme gestart met dit sponsorschap van de ambitieuze voorbeeldclub FC Twente, met een prachtig stadion, geweldige supporters, een stabiel management en een gezonde huishouding", zegt Patrick Bunnik, CEO van XXImo.

"In de eerste periode zagen we onze naamsbekendheid ook flink groeien. In de loop van ons sponsorschap is echter gebleken dat de situatie niet was zoals deze ons is voorgespiegeld. Wij moesten dat uit de krant lezen. Wij zijn dan ook teleurgesteld in de clubleiding die een verkeerde weergave van de financiële situatie en de snelheid van herstel heeft gegeven."

Niet te verenigen

"Ons merk staat voor honderd procent betrouwbaarheid en transparantie als betaalsysteem en is op geen enkele manier meer te verenigen met de huidige situatie. We zien daarom af van verdere samenwerking. Onze keus heeft nadrukkelijk niets te maken met de tegenvallende sportieve prestaties van FC Twente", aldus Bunnik.

Categorie: