vrijdag, 9. januari 2015 - 14:34 Update: 09-01-2015 14:53

FC Twente krijgt 'financiële' tik op de vingers van KNVB

FC Twente krijgt 'financiële' tik op de vingers van KNVB
Foto: Archief FBF.nl
Enschede

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) De KNVB en FC Twente zijn even geen vrienden meer.

De bond en de club liggen nogal uiteen over het financiële beleid dat de Tukkers voeren. De Enschedeërs zijn ingedeeld in de risicogroep, maar tonen nog te weinig beterschap. Daarom deelt de KNVB nu een publieke waarschuwing uit.Bij Twente aanvaarden ze de tik over de vingers, maar begrijpen doen ze het niet.

"We hebben de KNVB tijdig op de hoogte gesteld dat we op dit punt nog niet aan ons plan van aanpak zouden gaan voldoen. Tijdens de persconferentie in oktober hebben we dit aspect al nader toegelicht", zegt Arjan Hoop, de financieel adviseur van de club.

Hoop ziet dat Twente hard werkt om de rode cijfers weer op orde te krijgen. "De afgelopen twee jaar zijn de bedrijfslasten met vijftien miljoen euro gedaald, inclusief afschrijvingen. Hiervan bedroegen de kosten van het voetbalbedrijf zeven miljoen euro. Deze zomer voeren we, primair binnen het voetbalbedrijf, een bezuiniging van nog eens ruim drie miljoen euro door."

Pas als die laatste maatregel slaagt, voldoet Twente weer aan de normstelling van de KNVB. En anders? Wellicht moet de bond dan kiezen voor een corrigerende tik.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):