maandag, 6. april 2015 - 22:23 Update: 06-04-2015 22:26

FC Utrecht gaat optreden tegen antisemitische leuzen

FC Utrecht gaat optreden tegen antisemitische leuzen
Foto: Archief FBF
Utrecht

(ElfVoetbal/BlikopNieuws) FC UTRECHT heeft er weer een probleem bij. Gistermiddag waren in de beladen thuiswedstrijd tegen Ajax (1-1) meerdere keren antisemitische liederen vanaf de tribunes te horen.

Supporters op de Bunnikside produceerden een tekst, die men zelfs ondertiteld op YouTubezetten. Maar de tekst durven we niet eens in te tikken, laat staan over te nemen.

"Ik denk dat iedereen hier hetzelfde over denkt", reageert woordvoerder Miel Brinkhuis van Ajax op het filmpje tegenover Metro. "Ajax vertrouwt in dit soort zaken op de waarnemer van de KNVB, wij gaan zelf geen actie ondernemen. Wij kunnen ook niets. Het is aan de KNVB, die kan er wel tegen optreden."

FC Utrecht gaat kijken of er opgetreden moet worden. "We gaan nu informatie verzamelen en bekijken en bespreken wat we gaan doen", zegt persvoorlichter Martin Versteeg namens de club. "Ik heb het filmpje gezien ja, Voorlopig is de volgende tekst onze verklaring:"

'FC Utrecht spant zich immer in om te voorkomen dat er rond wedstrijden kwetsende spreekkoren zijn. De club houdt dit nauwlettend in de gaten, en zoals bij elk duel wordt alles rond wedstrijden grondig bestudeerd en geëvalueerd. Mocht blijken dat bij een wedstrijd onregelmatigheden zoals kwetsende spreekkoren worden vastgesteld dan zal FC Utrecht volgens het protocol onderzoek doen, passend reageren en optreden.'

Ook FOX Sports-verslaggever Mark van Rijswijk moest het zondag overigens ontgelden. Hij zei bij zijn rechtstreekse commentaar op de wedstrijd: 'Het publiek van Utrecht gaat er nog eens achterstaan', net op het moment dat de thuisfans een ander antisemitisch lied lieten klinken.

Categorie:
Provincie: