woensdag, 11. maart 2015 - 13:45 Update: 11-03-2015 15:56

Feyenoord bekijkt nieuwbouwplannen Kuip opnieuw

Plan BAM verbouwing De Kuip afgeketst, Feyenoord weer terug bij af
Foto: Feyenoord
Rotterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Feyenoord hoopt in het najaar meer duidelijkheid te kunnen geven over de toekomst van Stadion De Kuip. Alle opties liggen weer open als het gaat om een nieuwe voetbaltempel in Rotterdam. Nieuwbouw lijkt nu het meest vanzelfsprekend.

Al zullen ook alle verbouwopties weer opnieuw bekeken worden nu het plan van het bouwbedrijf BAM deze week definitief afketste. Dat zei president-commissaris René van Ierschot van Stadion Feyenoord zojuist op een belegde persconferentie in Stadion De Kuip.

'Toen ik vanochtend naar De Kuip reed, was het stadion gehuld in een dichte mist. Dat is precies het beeld dat hoort bij de huidige situatie', opende Van Iersel, de bijeenkomst.

Het plan om samen met BAM een stadion neer te zetten voor 200 miljoen euro liep maandag stuk op enkele miljoenen euro's. Het bouwbedrijf wilde het stadion niet vernieuwen voor een bedrag onder de 215 miljoen euro en de bestuurders wilden op hun beurt niet verder gaan dan 206 miljoen euro. "De rek was er bij beide partijen uit", aldus Van Ierschot.

Nu wordt het project opnieuw opgestart. Dat is noodzakelijk. 'Want deze Kuip heeft niet het eeuwige leven, dat is duidelijk. En de ambitie om het spelersbudget op te krikken blijft. Dat is wat de verbouwing van het stadion op moet leveren.'

Categorie:
Provincie:
Tag(s):