donderdag, 7. mei 2015 - 20:53

Feyenoord en Vitesse zien af van juridische stappen

Feyenoord en Vitesse zien af van juridische stappen
Foto: fbf

(ElfVoetbal - BlikOpNieuws) Feyenoord en Vitesse zien af van een kort geding tegen de politievakbonden. Beide clubs zouden elkaar zondag treffen, maar moeten op zoek naar een nieuwe datum voor de voorlaatste competitiewedstrijd van het seizoen.

Eric Gudde liet zich donderdagmiddag ontvallen dat hij niet van plan was om zich neer te leggen bij het besluit van burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb om de wedstrijd af te blazen. De burgervader zag zich daartoe genoodzaakt vanwege acties van politiebonden, die strijden voor een betere cao.

Ook Vitesse maakte bekend eventuele juridische stappen te onderzoeken. Nader onderzoek heeft er inmiddels toe geleid dat beide clubs afzien van eventuele stappen tegen de politiebonden. Zij gaan mee in het advies van juridische specialisten, die de slagingskans van een kort geding buitengewoon klein achten.

Nu een juridische procedure van de baan is moeten de betrokken partijen op zoek naar een geschikte datum voor een inhaalprogramma. Vermoedelijk wordt het treffen tussen Feyenoord en Vitesse volgende week op een doordeweekse avond ingehaald. Beide clubs zouden een voorkeur hebben voor de maandagavond.

Ongewild betrokken

Op de officiële clubsite liet Gudde eerder al zijn onbegrip blijken over de actie van de politievakbonden. "Wij raken ongewild betrokken bij en worden gedupeerd door een conflict waar wij niks mee van doen hebben. Met wij bedoel ik de clubs, maar vooral de ruim 45 duizend mensen die een kaartje hadden gekocht voor dit mooie affiche op zondagmiddag 14.30 uur", sprak de algemeen directeur van Feyenoord in een officieel statement.