woensdag, 4. februari 2015 - 22:23

Feyenoord had een scorende spits moeten aantrekken

Feyenoord had een scorende spits moeten aantrekken
Foto: fbf

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) Na de Klassieker vroeg men zich vertwijfeld af hoe Ajax zo veel en Feyenoord zo weinig punten kon hebben. Feyenoord speelde als 'een ware kampioen', in tegenstelling tot het counterende PSV en het onmachtig ogende Ajax. Voor een kampioen mist Feyenoord simpelweg de kwaliteit voorin.

Tegen Ajax kwamen de Rotterdammers tot twintig schoten, waarvan vijf op doel en nul in het doel. Vanavond (3-1 verlies op bezoek bij SC Heerenveen) kwam de ploeg van trainer tot veertien schoten, waarvan twee op doel en één in het doel. Het gebrek aan effectiviteit spreekt boekdelen.

In de Klassieker gaf Feyenoord in totaal 38 voorzetten, 26 binnen de zestien, twaalf buiten het strafschopgebied. Vanavond voltrok zich in Friesland eenzelfde situatie, wat resulteerde in slechts de openingsgoal van Colin Kazim-Richards. Na het openingsdoelpunt van Kazim-Richards lukte het Feyenoord niet één keer meer om op doel te schieten.

Want ondanks dat Feyenoord onder leiding van aanvoerder Jordy Clasie wederom het meeste balbezit had en de meeste succesvolle passes verzond, ging het uiteindelijk ten onder aan het falen op het moment suprême. En deze keer óók in verdedigend opzicht, waar Kenneth Vermeer voor het eerst sinds 2011 twee goals van buiten de zestien te verwerken kreeg. Onder andere de 2-1 van SC Heerenveen-speler Sam Larsson mag de doorgaans betrouwbare sluitpost zich aanrekenen.

Waar de strijd om de tweede plaats spannend begon te worden na het verlies van Ajax op bezoek bij Vitesse afgelopen weekeinde, lijkt zich echter een nieuwe strijd aan te dienen: die om de derde plek. Door de overwinning van PEC Zwolle op FC Dordrecht (4-0) is Feyenoord die voorlopig zelfs kwijt aan de ploeg van trainer Ron Jans. AZ, dat morgen (donderdag) de lastige uitwedstrijd bij Ajax speelt, kan bij winst op gelijke hoogte komen met de Rotterdammers. FC Twente liet op bezoek bij ADO Den Haag (2-0) de mogelijkheid liggen om zich nadrukkelijk te mengen in de strijd om plek drie.

Categorie: