zondag, 26. april 2015 - 18:27

Feyenoord houdt strijd om derde plaats open

Feyenoord houdt strijd om derde plaats open
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Groningen

Feyenoord zal nog aan de bak moeten om de derde plaats, en daarmee een ticket voor de Europa League, veilig te stellen. Een bezoek aan FC Groningen leverde één punt op. En daar mochten de Rotterdammers niet over klagen.

Om de play-offs voor Europees voetbal te ontlopen moet Feyenoord de derde plaats nog twee speelronden verdedigen. Met nog twee wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong op nummer vier Vitesse vier punten. Nummer vijf AZ kan bij een zege op FC Twentezondagmiddag op drie punten van Feyenoord komen.

Het beloven dus nog spannende weken te worden voor de formatie van Fred Rutten, die zijn spelers moet voorbereiden op pittige ontmoetingen met Vitesse (10 mei) en PEC Zwolle (17 mei). 

Op bezoek bij bekerfinalist FC Groningen was Feyenoord zeker niet de bovenliggende partij. Dankzij een harde knal van Jordy Clasie namen de Rotterdammers de leiding, maar met een prachtige vrije trap trok Tjaronn Chery de stand gelijk.

In de slotfase kwam Feyenoord nog goed weg, toen achtereenvolgens een doelpunt van Hans Hateboer werd afgekeurd vanwege buitenspel, Juninho Bacuna een levensgrote kans miste enKhalid Boulahrouz met een rode kaart moest inrukken. 

Bekerfinale

Voor FC Groningen was het verder zaak geen schade op te lopen met het oog op de naderende bekerfinale. Volgende week kruist De Trots van het Noorden in Rotterdam de degens met PEC Zwolle, dat Ajax zondagmiddag matste met een 1-1 gelijkspel.

Categorie: