dinsdag, 24. februari 2015 - 11:51 Update: 24-02-2015 12:00

Feyenoord schrijft AS Roma een brief, geen excuses

Feyenoord schrijft AS Roma een brief, geen excuses
Foto: fbf

(Elf Voetbal - BlikOpNieuws) Feyenoord boekte vorige week donderdag een prachtig resultaat op bezoek bij AS Roma (1-1) en verschafte zichzelf daarmee een goede uitgangspositie voor de return in de Europa League-wedstrijd van aankomende donderdag.

Trainer van de Rotterdammers, Fred Rutten, sprak van een mooie avond voor iedereen. Op voetbalgebied dan.

Want buiten het veld gebeurde er van alles, daar hoeven wij u niet aan te herinneren. Het leidde in Italië tot verontwaardiging tot op het hoogste niveau. De Italiaanse premier Matteo Renzi zei op de Italiaanse televisie dat hij het gedrag van de club Feyenoord betreurde, dat aangaf zich niet verantwoordelijk te voelen. Enkel een 'sorry' was op zijn plaats geweest, zo oordeelde Renzi.

Dat kwam er niet en zal er ook niet komen, Rome zal het moeten doen met schaamtegevoelens vanuit Rotterdam.

De Feyenoord-leiding heeft gisteren (maandag) in een brief richting AS Roma uitgelegd waarom de club publiekelijk geen excuses wilde en kan maken, meldt de Telegraaf. "Als een ervaren profvoetbalclub met een grote reputatie hopen wij dat u begrip kunt opbrengen voor het feit dat het bijna onmogelijk is voor ons om de verantwoordelijkheid te nemen voor mensen die op geen enkele manier verbonden zijn aan de club", zo valt er te lezen in de brief.

Feyenoord-directeur Eric Gudde laat in de brief weten dat uit onderzoek is gebleken dat veel van de relschoppers in Nederland een stadionverbod hebben. "Mensen met een stadionverbod horen niet bij Feyenoord. Veel relschoppers waren helemaal niet bekend bij ons. Het is een groep lieden die helemaal niet naar voetbalwedstrijden gaat. Als voetbalclub willen wij niets met deze mensen te maken hebben", schrijft Gudde.

Vanwege het feit dat inmiddels is gebleken dat er ook een medewerker van Feyenoord bij de ongeregeldheden was betrokken, heeft de Rotterdamse club laten weten dat ze alles in het werk zullen stellen om de personen die wél aan Feyenoord zijn verbonden hard aan te pakken. Volgens de Telegraaf is de brief, ondanks het uitblijven van excuses, goed ontvangen door de clubleiding van AS Roma.

Benefietwedstrijd

Maar of de politiek hier genoegen mee neemt is nog maar de vraag. De burgemeester van Rome, Ignazio Marone, hoopte dat de KNVB een vriendschappelijke wedstrijd tussen Italië en Oranje wilde organiseren, als een benefietwedstrijd om zo geld in te zamelen voor de miljoenenschade die Rome heeft geleden sinds de wervelstorm die de hooligans veroorzaakten. De voetbalbond liet gisteren (maandag) weten daar niets in te zien omdat zij zich geen partij vinden in deze kwestie.

Ondertussen vreest men in Rotterdam voor wraak van de harde kern van AS Roma. Het Italiaanse persbureau ANSA bracht gisteren naar buiten dat Nederland ongeveer 2400 fans van de Italiaanse club kan verwachten. De politie in Rome vreest wraakacties.

Categorie:
Tag(s):