zondag, 4. januari 2015 - 18:23

Feyenoord wint duel ter nagedachtenis aan Moulijn

Feyenoord wint duel ter nagedachtenis aan Moulijn
Foto: fbf
Rotterdam

Feyenoord is het kalenderjaar 2015 gestart met een nipte oefenzege op FC Emmen. De Drentse ploeg verweerde zich kranig, maar ging het 2-1 de bietenbrug op.

De formatie van trainer Fred Rutten beleefde een moeizame openingsfase, maar stond desondanks nog voor de rust met 2-0 voor in De Kuip. Jean-Paul Boëtius maakte vanuit de kluts de 1-0, nadat Terence Kongolo de bal uit een hoekschop op de paal knikte. Colin Kazim-Richards benutte een strafschop. De omstreden spits raakte in de eerste helft ook nog het houtwerk.

Na de tijdelijke onderbreking trok een gewijzigd Feyenoord ten strijde tegen FC Emmen. Door de veranderingen kwamen de havenstedelingen niet meer in hun ritme. FC Emmen profiteerde daar optimaal van door middels Niklas Tarvajärvi tot scoren te komen: 2-1. Echter gafFeyenoord de zege niet meer uit handen.

Jeugdspeler Jari Schuurman maakte zijn officieuze debuut en werd vlak voor tijd vervangen voor generatiegenoot Bart Nieuwkoop, die eveneens voor het eerst in actie kwam. Wesley Verhoek en Ruben Schaken, die op de nominatie staan om te vertrekken, ontbraken in de wedstrijdselectie.

De wedstrijd stond in het teken van een eerbetoon aan de overleden Coen Moulijn, die exact vier jaar geleden op 73-jarige leeftijd overleed. Er werd door zijn vrouw een krans bij zijn standbeeld gelegd en bovendien werd er in de elfde minuut hartverwarmend geapplaudisseerd voor de legendarische buitenspeler.

Categorie: