donderdag, 2. april 2015 - 12:39 Update: 02-04-2015 16:23

File op A12 door actievoerende agenten

zwaailamp
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Den Haag

Protesterende politiemensen hebben donderdagmorgen op de A12 voor de nodige vertraging gezorgd. Tientallen politiewagens en motoren met zwaailicht gingen om 10.00 uur vanaf het Malieveld op pad om te protesteren tegen het uitblijven van een betere cao.

Met een snelheid van ongeveer 60 kilometer per uur reden de 'boze' agenten tot de afslag Reeuwijk en weer terug. Achter de politie-colonne ontstonden files aan beide kanten van de A12. Automobilisten konden de stoet niet inhalen, dat wat sommige automobilisten frustreerde.

Op 24 maart zorgden actievoerende agenten ook al voor de nodige overlast op de weg door een langzaamaanactie op de A16 en A58.

Bonden

De vakbonden zijn boos op de verantwoordelijke minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie).

"Uiteraard staan wij open voor een constructief gesprek met minister Van der Steur op korte termijn", aldus een woordvoerder van de gezamenlijke bonden. "Tegelijkertijd weet de minister wat onze eisen zijn en dat het ons menens is. De acties zijn in opbouw en dat is niet voor niets. Wij gaan met die opbouw dan ook door totdat er serieuze voorstellen op tafel liggen voor het verbeteren van de beloning van het politiewerk na vier jaar op de nullijn, voor het veiliger en gezonder maken van dat werk en voor een verantwoord vroegpensioenbeleid.

De minister moet dus niet met lege handen komen praten, maar met een pakket concrete en overtuigende voorstellen onder de arm. Dat is de enige manier waarop hij ons zover kan krijgen om te willen gaan nadenken over het opschorten van de acties."

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):