donderdag, 29. januari 2015 - 19:23 Update: 29-01-2015 21:48

Files houden lang aan door winters weer; verkeer rond Arnhem muurvast

Lange avondspits door hardnekkige buien
Foto: Archief EHF
Lijnden

Het verkeer heeft vooral rondom een buienlijn in het gebied rond de Grote Rivieren veel last van hagel- en sneeuwbuien. Landelijk gezien staat er daardoor om 19.00 uur nog 180 kilometer file, waarvan het overgrote deel rond de Drechtsteden, op de A2 en A27 in het Rivierengebied en rond Arnhem. Dit meldt de VerkeersinformatieDienst (VID) donderdagavond.

In de regio Arnhem is het verkeer compleet tot stilstand gekomen. Hoewel de zwaarste buien daar nu even voorbij zijn, ligt de hele A12 bij Westervoort vol met hagel. Rijkswaterstaat heeft op de rijbaan vanuit Duitsland naar Arnhem twee rijstroken afgesloten bij Westervoort om ruimte te maken voor strooiploegen. Omdat de strooiwagens zelf ook in de file staan gaat het vrijmaken van de weg nog wel even duren. Door de file op de A12 staat ook de A325 in noordelijke richting vast.

Buien volgen route A15
De buienlijn volgt grofweg de route van de snelweg A15 van west naar oost.Rondom die hardnekkige buienlijn staan al de hele spits lange files. Het verkeer begon als eerst vast te lopen bij Arnhem. Daarop volgden ook de regio Gorinchem en de A2 tussen Utrecht en Den Bosch. Het laatst waren de Drechtsteden aan de beurt waar sinds 18:00 uur zware hagelbuien overtrekken. De meeste neerslag valt als hagel, maar soms sneeuwt het ook.

Files nog lang niet opgelost
De buienlijn blijft de komende uren nog slepen in het gebied rondom de Grote Rivieren. De verwachting van de VID is dat de files vanavond nog lang aanhouden. De grootste knelpunten rond 19:00 uur zijn de A15 in beide richtingen tussen Rotterdam en Geldermalsen, de A27 voor de Merwedebrug (in beide richtingen 16 kilometer file) en de A16 van Rotterdam naar Breda waar in beide richtingen veel file staat.
 

Provincie:
Tag(s):