donderdag, 12. maart 2015 - 11:22 Update: 12-03-2015 11:35

'Filipijns meisje vermoord door Australische pedo'

foto van kindermisbruik | fbf
Foto: fbf
Den Haag

Zeker acht minderjarige meisjes zijn slachtoffer geworden van een recent in de Filipijnen gearresteerde Australiër die de kinderen op een afschuwelijke wijze misbruikte. Een 10-jarig meisje is vermoedelijk omgekomen door het misbruik en de mishandelingen.

Zij werd gevonden in een voormalige huurwoning van de verdachte. Haar lichaam is inmiddels opgegraven uit de vloer van de woning voor verder onderzoek. De slachtoffers zijn opgevangen, medisch behandeld en worden in hun verwerkingsproces begeleid.

De activiteiten van de verdachte werden eind 2014 ontdekt door de Nederlandse politie die zeer gewelddadig beeldmateriaal als foto's en films tijdens een onderzoek aantrof. De verdachte ontwikkelde het beeldmateriaal voor een eigen netwerk van mensen met een extreme voorkeur voor kinderporno. 

Geraffineerd

De verdachte ging geraffineerd te werk om het vertrouwen van zijn jonge slachtoffers te winnen en werkte samen met een vrouw, die ook is aangehouden. De man liet de ouders van de kinderen geloven dat hij voor een opleiding zorgde en dat de kinderen bij hem thuis goed te eten kregen. Op die manier lokte hij de jonge meisjes naar zijn woning.

De man bleek voortvluchtig te zijn. Hij werd gezocht door de Australische autoriteiten in verband met een fraudezaak waarvoor hij veroordeeld was. In een ander Filipijns onderzoek naar mensenhandel hebben twee slachtoffers vorig jaar aangifte tegen hem gedaan. De man wordt in dat onderzoek verdacht van geweld tegen vrouwen/kinderen, verkrachting en gijzeling.

Provincie: