donderdag, 19. februari 2015 - 18:58 Update: 20-02-2015 17:10

Flinke celstraffen en hoge boetes voor rellende Feyenoordsupporters in Rome

Flinke celstraffen en hoge boetes voor rellende Feyenoordsupporters
Foto: Archief EHF
Rome

De Italiaanse rechter heeft opnieuw forse straffen uitgedeeld aan Feyenoordsupporters die donderdagmiddag betrokken waren bij rellen in Rome.

Drie supporters kregen een celstraf van 16 maanden, zes anderen kregen acht maanden cel. Van deze zes hooligans wisten twee een schikking te treffen. In plaats van celstraf krijgen zij een boete van 40.000 euro. Dit melden verschillende media donderdagavond.

Eerder op donderdag troffen acht andere supporters ook al een schikking. Zij hadden zes maanden cel gekregen, maar moeten in plaats daarvan nu een boete betalen van 45.000 euro. De hooligans worden Italië uitgezet en hebben een stadionverbod gekregen. Woensdagavond werden bij rellen in Rome in totaal 33 supporters opgepakt, allemaal tussen de 20 en 28 jaar oud. Ze worden verdacht van vernieling en openbare geweldpleging.

Ook donderdag weren er heftige ongeregeldheden. Op de beroemde Spaanse trappen kwamen de Feyenoordsupporters tegenover agenten van de oproerpolitie te staan. Daarbij zouden volgens de NOS tien agenten en drie supporters gewond zijn geraakt.

Categorie: