woensdag, 29. april 2015 - 8:25 Update: 29-04-2015 8:27

FNV: 'Bonden wijzen cao Metalektro eindbod werkgevers af'

FNV: 'Bonden wijzen cao Metalektro eindbod werkgevers af'
Amsterdam

Na 4 cao-onderhandelingsrondes in de Metalektro (grootmetaal) hebben FNV Metaal en de overige bonden vanochtend het eindbod van de werkgevers voor een nieuwe cao afgewezen.

FNV Metaal cao-onderhandelaar Jos Brocken: “In feite hebben de werkgevers van het begin af aan onze vernieuwingsvoorstellen steeds afgewezen in dit cao-overleg. Werkgevers weigeren tegemoet te komen aan de wens van werknemers om meer zeggenschap te krijgen over hun werktijden en hun ontwikkeling.

Werknemers willen ook maatregelen om gezond hun pensioen te kunnen halen. Ook weigeren zij gevolg te geven aan de afspraken in het Sociaal Akkoord. De werkgevers bieden bovendien een loonsverhoging die minder dan de helft is van onze looneis van 3 % per jaar, terwijl er in de meeste bedrijven veel geld wordt verdiend. En de perspectieven alleen nog maar beter worden. Het eindbod van de werkgevers is volstrekt onaanvaardbaar.”

FNV Metaal kaderlid Wiel Crins: “Hiermee laat je ruim 150.000 werknemers in de grootmetaal in de kou staan. Dit leidt tot grote onrust in onze achterban.”

Jos Brocken: “Ook de 300.000 werknemers in de Metaal en Techniek, waarvoor de cao-onderhandelingen eind maart al zijn afgebroken, verdienen meer dan alle daar ingebrachte verslechteringsvoorstellen van de werkgevers. De afgelopen weken hebben we al veel actiebereidheid geproefd in de bedrijven. Ik verwacht binnenkort volop acties en stakingen.”

Provincie:
Tag(s):