maandag, 9. februari 2015 - 17:05 Update: 09-02-2015 17:21

FNV: kort geding tegen ‘greep van V&D in portemonnee’ gaat gewoon door

FNV: kort geding tegen ‘greep van V&D in portemonnee’ gaat gewoon door
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Het FNV zet het kort geding tegen V&D gewoon door. Dit heeft de vakbond maandagmiddag laten weten nadat door V&D bekend werd gemaakt dat het bedrijf financieel gered is.

Afgelopen donderdag hadden V&D en FNV een ontmoeting gehad over het voorstel dat V&D de woensdagavond ervoor had gedaan via een brief over de verslechteringen voor werknemers. 

Niels Suijker, bestuurder FNV Handel: ‘De keiharde houding van V&D naar de werknemers is onveranderd, dus het kort geding gaat gewoon door en dient op 16 februari in Amsterdam. Ik heb ook absoluut geen verwachting dat V&D voor de 16e van houding verandert. Er was totaal niet te praten over het pakket van de door V&D eenzijdig voorgestelde verslechteringen, met daarin de ‘forse greep in de portemonnee’ van de werknemers. Enkel op minuscuul niveau.’, stelde Suijker afgelopen donderdag al.

Vakbond FNV Handel kondigde afgelopen woensdag al aan naar de rechter te stappen om af te dwingen dat V&D alle eenzijdig voorgestelde verslechteringen, zoals de greep in het loon, van tafel moet halen. 

‘De werknemers zijn terecht boos. V&D handhaaft het dreigement dat werknemers tussen de 5,8 en 10% moeten inleveren en biedt nog steeds geen garanties voor de toekomst. Niemand wil op voorhand inleveren zonder reëel perspectief. We hebben er alle vertrouwen in dat de rechter aan de kant van de werknemers staat’, aldus Niels Suijker bestuurder FNV Handel.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):