maandag, 23. februari 2015 - 18:54 Update: 23-02-2015 22:03

FNV-leden Brink's stemmen in met sociaal plan

Brinks
Foto: Archief FBF
Amsterdam

Ruim 85 procent van de FNV leden, werkzaam bij Brink's, heeft ingestemd met het sociaal plan dat FNV en CNV vorige week overeen kwamen met de geldtransporteur. Door een reorganisatie verdwijnen 600 van de 1.080 banen bij Brink's Nederland.

Ook stemden de leden ermee in dat ze vanaf oktober niet meer vallen onder de cao Transport en Logistiek, maar onder de cao Beveiliging.

Uitspraak Ondernemingskamer kan nog invloed hebben op sociaal plan

De uitspraak van de ondernemingskamer (OK) kan nog invloed hebben op het sociaal plan. Eind deze week doet de Ondernemingskamer (OK) uitspraak in de zaak die de Ondernemingsraad (OR) aanspande op 5 februari, nadat de Amerikanen hadden besloten Brink's Nederland af te stoten zónder toestemming van de OR en van de vakbonden. Meindert Gorter: "Als de uitspraak is dat het moederbedrijf destijds verkeerd heeft gehandeld en de situatie moet terugdraaien, dan heeft dit uiteraard gevolgen voor het sociaal plan."

Ook volgt nog een uitspraak van de SER over hetzelfde. De FNV heeft bij de Sociaal Economische Raad een klacht ingediend over de handelswijze van Brink's. 

Achtergrond

Bij Brink's Nederland werken 1.080 mensen. Het verlies van Rabobank en SNS Bank als klanten leidt tot het verdwijnen van ruim 600 banen en de sluiting van de vestigingen in Arnhem, Rotterdam en Zwolle. Ook het hoofdkantoor in Houten zal vrijwel verdwijnen.

Provincie:
Tag(s):