woensdag, 18. maart 2015 - 16:59 Update: 18-03-2015 17:51

Forse celstraffen geëist voor geweld tegen NS-personeel Almelo

OM eist forse celstraffen voor geweld tegen NS-personeel Almelo
Foto: Archief EHF
Almelo

Tegen een 30-jarige man uit Rijssen heeft het Openbaar Ministerie (OM) Oost-Nederland woensdag een gevangenisstraf van 15 maanden, waarvan 5 maanden voorwaardelijk, geëist voor geweld tegen een NS-conducteur en -machinist in december 2014. Dit meldt het OM woensdag.

Een 20-jarige man uit Schiedam hoorde 9 maanden gevangenisstraf, waarvan 4 maanden voorwaardelijk tegen hem eisen. De mannen zouden op dinsdagavond 2 december 2014 een vrouw in de trein lastiggevallen hebben. Volgens de conducteur stelden ze zich agressief op en hadden ze geen geldig vervoersbewijs. 

Op het station in Almelo ontstond een schermutseling. Daarbij werd vervolgens de conducteur agressief benaderd en viel hij op de grond. Terwijl hij daar lag, werd hij gestompt en geslagen door de 30-jarige verdachte. Die nam daarbij ook nog enkele spullen van de conducteur weg. Een machinist die te hulp schoot, werd eveneens gestompt en geslagen door de andere verdachte. Beide slachtoffers liepen verwondingen aan het hoofd en gezicht op. 

Provincie: