donderdag, 8. januari 2015 - 8:41 Update: 08-01-2015 12:06

Franse politie houdt eerste verdachte aan van bloedige aanslag Parijs

Franse politie houdt eerste verdachte aan na bloedige aanslag Parijs
Foto: bon archief
Parijs

De Franse politie heeft de jongste verdachte van de bloedige aanslagen in Parijs aangehouden. Het gaat om een 18-jarige jongen die zichzelf bij de politie heeft aangegeven toen zijn naam op de sociale media opdook.

Nog steeds gaat de klopjacht op de twee andere verdachten onverminderd door. Eerder werden de twee voortvluchtige geïdentificeerd als twee broers van elkaar. Twee van hen zijn deze zomer uit Syrië naar Frankrijk teruggekeerd en komen uit Pantin in het noordoosten van Parijs. Zij zijn 32 en 34 jaar oud.

De 18-jarige jongen die is aangehouden en als handlanger wordt gezien, was eerder die dag op zijn middelbare school in Charleville. Volgens Franse media zou de jongen tegenover zijn klasgenootjes ''overweldigd'' hebben gereageerd op het nieuws dat hij als verdachte werd genoemd. Naast de 18-jarige zijn volgens de persbureaus Reuters en AFP op dit moment zeven personen opgepakt en gearresteerd. 

Bij de bloedige aanslag in en rond het kantoor van het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo, vielen woensdagochtend 12 doden en een tiental gewonden. 

Categorie:
Tag(s):