vrijdag, 9. januari 2015 - 15:20 Update: 10-01-2015 9:02

Franse politie maakt eind aan gijzelingen. Vier gijzelaars gedood bij gijzeling in joodse supermarkt.

Franse politie bestormt Joodse winkel en drukkerij tegelijkertijd
Foto: Screenshot Youtube/BFMTV.com
Parijs

Met een dubbele bijna synchroon uitgevoerde bestormingsactie heeft de Franse politie vrijdagmiddag rond 17.00 uur zowel de Joodse kruidenierswinkel als de drukkerij bestormd. De Franse media bericht daarbij dat er in de Joodse winkel gegijzelden zijn bevrijd. Volgens Franse media zijn de beide broers bij de politieactie bij de drukkerij gedood.

Bij de bevrijdingsactie in de joodse supermarkt zouden vier gijzelaars zijn omgekomen, zo heeft een bron bij de politie laten weten. Dit melden meerdere media op basis van Franse kranten. Volgens de Franse krant 20 Minutes zijn de gijzelaars gedood door de gijzelnemer Amedy Coulibaly, die zelf werd gedood  toen de politie de supermarkt bestormde.

Sinds vrijdagmiddag vond er rond 13.00 uur in Parijs in een Joodse kruidenierszaak in Porte de Vincennes een gijzeling plaats. Dit meldden de Franse media.

Volgens de berichtgeving werden er 5 vijf mensen gegijzeld door in ieder geval één man die bewapend was met een pistool en mogelijk een Kalasjnikov. Mogelijk was er ook nog een tweede gijzelnemer in de Joodse winkel. Onder de gegijzelden zouden zich vrouwen en kinderen bevinden. 

Bij aanvang van de gijzelingsactie werd er geschoten en zouden er gewonden zijn gevallen. De politie heeft foto’s vrijgegeven van de mannelijke gijzelnemer die ook verdacht wordt van een dodelijke schietpartij die donderdag plaats had in Montrouge waarbij een vrouwelijke agente omkwam. 

Bij de gijzelingsactie in de Joodse winkel zou het doel zijn dat de twee broers, die verantwoordelijk zijn voor de aanslag op het redactiekantoor van Charlie Hebdo, een vrije aftocht zouden krijgen. Zij waren vrijdag in de plaats Dammartin-en-Goële een drukkerij binnengegaan die vervolgens massaal omsingeld werd door de politie. Het is nog onduidelijk of in de drukkerij ook een gijzeling heeft plaatsgevonden.

Categorie: