dinsdag, 7. april 2015 - 19:26 Update: 07-04-2015 21:29

Fraude met kassasystemen, FIOD verricht aanhoudingen

Fraude met kassasystemen, FIOD verricht aanhoudingen
Foto: Archief EHF
Oosterhout

Dinsdag heeft de FIOD twee mannen uit Oosterhout (NB) aangehouden in een strafrechtelijk onderzoek naar fraude met kassasystemen onder leiding van het Functioneel Parket.

'De mannen worden verdacht van het opzettelijk doen van onjuiste aangiften omzetbelasting, loonbelasting en inkomstenbelasting. Een derde verdachte is dinsdag verhoord', meldt het Ministerie van Financiën dinsdag.

De FIOD heeft eerder in dit onderzoek een doorzoeking gedaan bij een restaurant in Oosterhout. De administratie is bij de doorzoeking in beslag genomen. Het vermoeden is dat via de kassa een mogelijkheid is gecreëerd om gedane betalingen weg te maken en zo de omzet (deels) te verzwijgen voor de belastingdienst.

De FIOD heeft de afgelopen jaren meerdere strafrechtelijke onderzoeken ingesteld naar ondernemers die omzet verzwijgen door een kassasysteem te misbruiken. Ook bieden sommige kassasystemen de mogelijkheid om omzetcijfers te manipuleren. Hierdoor wordt door de ondernemer vermoedelijk belasting ontdoken en valsheid in geschrifte gepleegd. 

Provincie: