maandag, 2. maart 2015 - 12:58 Update: 02-03-2015 15:26

Gaslek Geldermalsen gedicht, woningen worden gecontroleerd

Ontruimingen van winkels en appartementen na gaslek
Foto: MV
Geldermalsen

Het gaslek aan het Marktplein in Geldermalsen is maandagmiddag rond 13.15 uur gedicht. De winkels en een deel van de appartementen zijn vrij gegeven. Een ander deel van de appartementen wordt gecontroleerd voordat de bewoners terug kunnen keren.

Na het gaslek van maandagochtend zijn 28 mensen uit hun woningen of winkelpanden gehaald. Ze zijn opgevangen in het gebouw van het Rode Kruis in Geldermalsen. Bij een aantal appartementen stonden de ramen open waardoor er gas naar binnen is gekomen.

In een deel van de appartementen wordt metingen verricht en de aansluitingen nagekeken. Wanneer dat klaar is en de stroom is aangesloten kunnen alle bewoners weer terug naar hun appartement. 'Dat zal op zijn vroegst rond 15.00 uur zijn', aldus de politie.

De politie zette maandag in Geldermalsen een gebied rond het Marktplein af vanwege het gaslek. Het gaslek ontstond maandagochtend kort voor 11.00 uur bij werkzaamheden. Zo’n 10 winkels en 35 appartementen aan het Marktplein werden ontruimd.

De bewoners en winkeliers werden opgevangen in het gebouw van het Rode Kruis in Geldermalsen. Een gebied van ongeveer 300 meter was afgezet. De brandweer, gemeente en politie werkten nauw samen om de veiligheid te waarborgen. De brandweer zorgde water dat het gas snel verwaaide en niet in gebouwen terecht kwam. Voor de veiligheid was de stroom in het appartementencomplex afgesloten.

Het maandelijkse testalarm dat in Nederland op de eerste maandag van de maand afgaat is expres niet afgegaan in Geldermalsen om onrust te voorkomen.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):