dinsdag, 24. maart 2015 - 18:04 Update: 24-03-2015 23:07

Gecrashte toestel maandag gerepareerd aan klep van neuswiel

Een Nederlandse vrouw omgekomen bij vliegtuigcrash in Frankrijk
Foto: SXC
Marseille

Het in de Franse Alpen verongelukte toestel van Germanwings is maandag nog gerepareerd. Het betrof een probleem met klep die de romp afsluit bij het neuswiel nadat het vliegtuig is opgestegen. Dit heeft een woordvoerster van Lufthansa bevestigd.

Het ging hier volgens de woordvoerster om geluidsoverlast en er was wat betreft de veiligheid volgens haar geen gevaar. 

Nederlandse vrouw 

Bij de vliegtuigcrash in Frankrijk zou een 20-jarige Nederlandse vrouw om het leven zijn gekomen. Dit maakte het ministerie van Buitenlandse Zaken bekend. Niet uitgesloten is dat er nog meer Nederlanders aan boord waren. 

Het toestel, een Airbus A320, was onderweg van Barcelona naar Düsseldorf. Om 10:45 uur zou er een noodsignaal van het vliegtuig zijn afgegeven. Het toestel vloog toen op een hoogte van 6800 voet. Om 11.00 uur verloren Franse verkeersleiders het contact met het toestel. Het vliegtuig zou zijn neergestort in de regio van Barcelonnette in het zuidelijke deel van de Alpen. Er zijn ook berichten dat het vliegtuig helemaal geen noodsignaal heeft uitgezonden. Dit alles is nog niet officieel bevestigd. 

Aan boord van het toestel waren 6 bemanningsleden (2  piloten en 4 cabinepersoneel) en 144 passagiers, waaronder de Nederlandse vrouw. 

Reddingswerk

De wrakstukken van het vliegtuig zouden over twee kilometer verspreid liggen in onherbergzaam terrein. Ook is het besneeuwd, wat de reddingswerkzaamheden bemoeilijkt. Er zou volgens Franse media kans zijn op lawinegevaar. Aan de voet van de berg staan een groot aantal reddingswerkers klaar om naar boven te gaan. 

Categorie: