zaterdag, 7. maart 2015 - 12:37 Update: 07-03-2015 15:35

Geen treinen tussen Tilburg en Gilze Rijen

Minder treinen  tussen Tilburg en Gilze Rijen
Foto: Archief EHF
Tilburg

Het treinverkeer van en naar Tilburg wordt zaterdag nog niet volledig hervat.

Dat heeft te maken met de nasleep van de treinbotsing in Tilburg vrijdagmiddag. Tussen Tilburg en Gilze Rijen worden snelbussen ingezet die rechtstreeks tussen Tilburg en Breda rijden en stopbussen die de stations van Gilze-Rijen, Tilburg Universiteit, Tilburg en Tilburg Reeshof aandoen, zo meldt Omroep Brabant.

Waarschijnlijk wordt het treinverkeer pas in de nacht van zaterdag op zondag volledig hervat. Reizigers krijgen het advies voor vertrek de laatste verkeersinformatie te raadplegen.

Het is nog steeds niet helemaal duidelijk hoeveel schade het spoor heeft opgelopen na de  botsing vrijdag tussen een passagierstrein en een goederentrein, zo meldt de NS. De oorzaak van de botsing is nog niet bekend. Voor het onderzoek heeft de politie vanuit de lucht overzichtsfoto's gemaakt. Na de botsing lekte uit één van de wagons van de goederentrein de brandbare stof butadieen. Het butadieen wordt nu overgepompt naar een andere wagon. Dat gaat nog de hele middag duren.

Door de treinbotsing werd een aantal passagiers flink door elkaar geschud. Acht personen moesten medisch behandeld worden, maar zij hadden geen ernstige verwondingen, zo meldde ProRail op Twitter.

Provincie: