woensdag, 28. januari 2015 - 8:02 Update: 28-01-2015 17:34

Geliquideerde man Amsterdam-Osdorp is 37-jarige Ghanees

Man op straat doodgeschoten in Amsterdam-Osdorp
Foto: fbf
Amsterdam

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft een schietincident plaatsgevonden aan de Wolbrantskerkweg in Amsterdam-Osdorp.

Het slachtoffer werd rond 02.20 uur op straat onder vuur genomen. Hierbij is gebruikgemaakt van een automatisch wapen, aldus een woordvoerder van de politie. Getuigen hoorden meerdere schoten en hebben direct de politie gebeld. Hulpdiensten hebben de man nog gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten.

Onderzoek naar de identiteit van het slachtoffer heeft duidelijk gemaakt dat het meer dan vermoedelijk om een 37-jarige man uit Ghana gaat die in Amsterdam verbleef. Uit het eerste onderzoek naar de achtergrond van het slachtoffer is op dit moment niets naar voren gekomen wat hem in verband brengt met zware criminaliteit.

Getuigen hebben gezien dat na de bloederige aanslag een auto is weggereden. De politie is direct een groot onderzoek gestart op de locatie en in de omgeving. De politiehelikopter heeft samen met eenheden op de grond gezocht naar de mogelijke vluchtauto. Vooralsnog zijn geen verdachten aangehouden.

Het is nog niet bekend of het schietincident verband houdt met de reeks afrekeningen van de laatste tijd in de Amsterdamse onderwereld. 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):