maandag, 19. januari 2015 - 8:37 Update: 19-01-2015 11:39

'Geradicaliseerde Haagse moslims in Turkije opgepakt'

'Radicale moslims ontvluchten Den Haag uit angst voor arrestatie'
Foto: Archief EHF
Den Haag

Na de terreurdaden in Frankrijk en de verijdelde aanslag in België hebben Nederlandse moslims die bekend staan als radicaal de benen genomen.

Alleen al uit de regio Den Haag zouden al elf radicalen zijn vertrokken. Van deze elf werden er vier opgepakt in Turkije. Die wilden naar Syrië. Dit hebben bronnen aan het AD bevestigd zo schrijft de krant maandag.

Het Haagse raadslid Arnoud van Doorn van de Partij van de Eenheid zegt in de krant dat de vier al langer met plannen rondliepen om naar Syrië te vertrekken, maar nu versneld zijn afgereisd. Van Doorn: 'Er leeft angst voor arrestaties in Nederland.'

Van de andere jongeren die inderhaast Den Haag hebben verlaten zit een aantal in Marokko of is ondergedoken bij familie. Er was ook nog een vijfde jongere die naar Syrië wilde afreizen, de jonge Haagse moslim 'Abe Zakaria', maar eenmaal onderweg zou hij spijt hebben gekregen en met hulp van zijn familie naar Nederland zijn teruggekeerd, aldus de krant. Hij is in Den Haag niet vastgezet, maar moest wel zijn paspoort inleveren.

Provincie: