zaterdag, 10. januari 2015 - 19:59

Gestolen motor bij dodelijk ongeval Nederweert-Eind

Gestolen motor bij dodelijk ongeval Nederweert-Eind
Foto: Archief BON ter Illustratie
Nederweert-Eind

Uit onderzoek van de politie is gebleken dat de crossmotor waarop de 21-jarige man uit Heerlen reed eerder die nacht is gestolen in Sint Oedenrode.

De 21-jarige man werd vrijdagmorgen dood aangetroffen in een bosgebied nabij de Zoomdijk/Gebleektendijk in Nederweert-Eind.

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie twee personen op twee crossmotoren gevolgd die met hoge snelheid door de omgeving van Nederweert-Eind reden. De politie had op dat moment geen zicht op de personen of kentekens van deze motoren omdat de agenten niet dichterbij konden komen. Uiteindelijk wisten de personen op de motoren te ontkomen en zijn de agenten gestopt met zoeken. De man die vrijdag dood werd aangetroffen is vermoedelijk een van de bestuurders die eerder die nacht door de politie is opgemerkt.

Hij is vermoedelijk in die nacht in het bosgebied in een bocht van de weg geraakt en ten val gekomen. Ter plekke is hij aan zijn verwondingen overleden. Vrijdagochtend werd de man gevonden door een voorbijganger die de hulpdiensten alarmeerden.

De politie onderzoekt op dit moment nog wie mogelijk de tweede persoon was die in de nacht van donderdag op vrijdag op een crossmotor reed. 

Provincie:
Blik op 112: