vrijdag, 13. februari 2015 - 9:17 Update: 13-02-2015 15:51

'Getuige zeg te weten waar Natalee Holloway op Aruba mogelijk begraven ligt'

Foto van Joran van der Sloot | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Rotterdam

Volgens nieuwe beweringen zou Natalee Holloway begraven liggen onder Marriott's Aruba Surf Club hotel. Althans dat beweert ooggetuige Jurriën de Jong vandaag tien jaar na de verdwijning van Holloway in het AD.

Volgens de Amsterdammer heeft hij Joran met het lijk zien zeulen op de avond van de moord.

''Ik zie hoe Joran achter Natalee aan rent. Ze gaan naar een klein gebouwtje in aanbouw. De onderste trap ontbreekt, dus ze moeten naar de overloop klimmen. Wat zich daarna afspeelt, is onduidelijk. Maar iets moet verkeerd zijn gegaan, want enige tijd later komt Joran met Natalee in zijn armen naar buiten. Hij legt haar neer, springt naar beneden en trekt haar op zijn schouder. Vervolgens werpt hij haar lichaam op de grond,'' zo vertelt hij in de krant.

Daarna ziet Jurriën hoe Joran het lichaam begraaft in een kruipruimte onder het in aanbouw zijnde gebouw en de benen neemt.   

Bij terugkomst in Nederland besluit hij pas in 2008, na het zien van een uitzending van Peter R. de Vries, met zijn verhaal naar buiten te treden. In die uitzending beweert Joran dat Natalee op het strand is overleden. ''Ik wist dat Joran daar één grote leugen had verteld en besloot tips door te spelen aan justitie."

Maar volgens Jurriën weigert justitie iets met zijn verklaring te doen. Het Openbaar Ministerie laat weten dat zijn verklaring op sommige punten "onwaarschijnlijk" is en wil geen onderzoek doen naar de tip.