woensdag, 28. januari 2015 - 12:12 Update: 28-01-2015 12:54

Gewapende man in Groningen niet overleden door politiekogel

Gewapende man in Groningen niet overleden door politiekogel
Foto: Bert van den Berg

Het onderzoek naar de doodsoorzaak van de 23-jarige man, die op zondag 25 januari aan het einde van de middag in de nabijheid van het Groninger Museum betrokken was bij een incident, waarbij de politie uiteindelijk op hem heeft geschoten, is afgerond.

Sectie heeft uitgewezen dat de man is overleden ten gevolge van fors bloedverlies, veroorzaakt door twee snijwonden in de halsstreek. Onderzoek wees tevens uit dat de man door een kogel uit een politiewapen in zijn linkerbeen is geraakt. Het betrof een doorschot. De kogel heeft geen grote bloedvaten geraakt. Dit doorschot heeft geen rol gespeeld bij het overlijden van de man. Dit heeft het Openbaar Ministerie woensdag bekendgemaakt.

De politie liet zondag al weten dat de man met messen rondliep en zichzelf waarschijnlijk verwond had. Ook bedreigde hij mensen in de omgeving van het station en probeerde hij met messen op omstanders in te steken. De man reageerde zondag niet op een waarschuwingschot van de politie, waarna de agenten gericht op de man schoten. De kogel raakte de man in zij linkerbeen. Daarna sprong de man in het kanaal. Een agent sprong de man achterna en haalde hem uit het water. Hulpverlening mocht niet meer baten. De man overleed ter plekke.

De rijksrecherche rondt nu het onderzoek naar het schietincident af, waarna het rapport ter beoordeling zal worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie.

Provincie:
Tag(s):