woensdag, 11. februari 2015 - 22:07 Update: 12-02-2015 8:37

Gewapende overval blijkt filmopname

Gewapende overval en gijzeling wasserette blijkt filmopname te zijn
Foto: Archief EHF
Tilburg

De politie in Tilburg is woensdagavond druk geweest met een melding van een overval en mogelijke gijzeling in een wasserette aan de Piusstraat. Achteraf bleek het allemaal te gaan om een opname van een film.

Buurtbewoners en politie gingen aanvankelijk uit van een gewapende overval. De politie zette de straat af en hield rekening met een gijzeling. Pas na circa 10 minuten werd duidelijk dat er geen sprake was van een overval maar van een filmopname.

Een buurtbewoner sloeg woensdagavond 11 februari 2015, rond 20.30 uur alarm toen hij in de Wassjop twee overvallers zag met een koevoet en een op vuurwapen gelijkend voorwerp en veel geschreeuw hoorde. Hij belde 112 en had het over een shop waar een overval gepleegd zou worden. Bij nader onderzoek bleek dat hij geen coffeeshop maar een wasserette bedoelde op de hoek van de Piusstraat en de Sint Jorisstraat.

Heterdaadteam

​Agenten van het Heterdaadteam die heel snel ter plaatse waren, veronderstelden in eerste instantie dat er vier a vijf mensen in de zaak gegijzeld werden. De straat werd afgezet. Buurtbewoners werden naar binnen gedirigeerd. Ook werd op een onderhandelaar opgeroepen. Na een minuut of tien kwam een van de betrokkenen naar buiten en meldde de agenten dat het om een filmopname ging. Het vuurwapen bleek van schuimrubber te zijn.

Provincie:
Blik op 112: