dinsdag, 5. mei 2015 - 17:24

Gewonde bij frontale botsing

Gewonde bij frontale botsing
Foto: Archief MV
Geersdijk

Bij een frontale botsing op de Stekeldijk in Geersdijk raakte een 44-jarige man uit Arnemuiden gewond. De veroorzaker, een 59-jarige man uit Kamperland kwam met schrik vrij.

In een overzichtelijke bocht botsten de beide voertuigen op dinsdag 5 mei 2015 om 08.15 uur frontaal op elkaar. De veroorzaker (59 uit Kamperland) reed met zijn Saab personenauto op de verkeerde weghelft, zo wezen de aangetroffen sporen uit. Hij nam kennelijk de binnenbocht. De tegenligger, een 44-jarige vrachtwagenchauffeur uit Arnemuiden week zelfs nog uit naar de berm, maar kon een aanrijding niet voorkomen

Letsel

De bestuurder van de vrachtwagen had veel pijn aan beide benen en rug. Hij droeg vermoedelijk geen gordel en kreeg daarom het stuur in zijn buik gekregen en gleed zodoende half onder het dashboard. Tegen de veroorzaker wordt proces-verbaal opgemaakt.

Onderzoek

Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto’s van de aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.

Provincie:
Blik op 112: