zondag, 22. februari 2015 - 11:05 Update: 22-02-2015 15:25

Gewonden bij steekpartij Almere en Ter Aar; politie houdt in Ter Aar drie verdachten aan

Gewonden bij steekpartij Almere en Ter Aar
Foto: Archief MV
Almere/Ter Aar

In Ter Aar in Zuid-Holland raakten zaterdagavond twee mensen gewond bij een steekpartij. Ook in Almere raakte iemand gewond bij een steekincident.

In Almere raakte zaterdagavond een 23-jarige Almeerder gewond na een steekincident op de Wipmolenweg. Dit heeft de politie bekendgemaakt. Rond 21.45 uur kwam de melding binnen dat er op de Wipmolenweg was gevochten en dat er een man gewond was geraakt. De man bleek neergestoken te zijn. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis. Vlak voor de steekpartij was een conflict met een andere man ontstaan, waarna een gevecht ontstond tussen de twee. Hierbij werd de Almeerder gestoken. De dader is gevlucht.

Ook in Ter Aar vond zaterdagavond een steekpartij plaats. Het incident gebeurde in een bungalow waar veel Poolse arbeiders wonen. Omstreek 23.15 uur kreeg de politie meerdere meldingen van een vechtpartij waarbij een of meerdere gewonden zouden zijn gevallen. Toen de eerste politie-eenheden ter plaatse kwamen, bleek dat er enkele personen bij de vechtpartij vermoedelijk met een mes waren gestoken.

Diverse hulpverleningsinstanties waaronder een Mobiel |Medisch Team kwam ter plaatse en zorgden voor de eerste opvang van de slachtoffers. Na een korte zoektocht hielden agenten in een bungalow op de camping de drie verdachten (26, 29 en 44 jaar oud) aan. De politie onderzoekt hun betrokkenheid bij de vechtpartij en het steekincident.

Provincie:
Blik op 112: