vrijdag, 3. april 2015 - 13:08 Update: 03-04-2015 13:38

Gezin prins Constantijn en prinses Laurentien verhuist naar Den Haag

Gezin prins Constantijn en prinses Laurentien verhuist naar Den Haag
Foto: Archief EHF
Den Haag

Prins Constantijn en Prinses Laurentien en hun kinderen verhuizen aanstaande zomer van Brussel naar Den Haag. Dit heeft het Koninklijk Huis bekendgemaakt.

Aanleiding om van woonplaats te wijzigen is dat het zwaartepunt van hun professionele werkzaamheden steeds meer in Nederland is komen te liggen. De verhuizing vindt deze zomer plaats zodat de kinderen van prins Constantijn en prinses Laurentien aan het begin van het nieuwe schooljaar kunnen instromen.

Prins Constantijn is sinds 1 maart 2015 niet langer in dienst van de Europese Commissie. Wel blijft hij parttime beschikbaar als speciaal adviseur van vice-voorzitter Ansip van de Europese Commissie op het gebied van internet governance. In Nederland ondersteunt hij StartupDelta, een initiatief voor het versterken van het ondernemersklimaat voor startende bedrijven in Nederland en het aantrekken van buitenlandse starters. 

Na een studiereis van twee maanden in de VS in het kader van het Eisenhower Fellowship is de prins van plan zich als adviseur te vestigen in Nederland. Prinses Laurentien zet haar werkzaamheden voort, onder meer als directeur van de Missing Chapter Foundation in Den Haag en adviseur van de Haven van Rotterdam. 

Ook zet zij zich in voor de aanpak van laaggeletterdheid, zowel in Nederland als internationaal, onder meer als erevoorzitter van Stichting Lezen en Schrijven en UNESCO Speciaal Gezant. Het paar heeft drie kinderen: Gravin Eloise (2002), Graaf Claus-Casimir (2004) en Gravin Leonore (2006).

Categorie:
Provincie: