zondag, 22. maart 2015 - 17:44 Update: 22-03-2015 17:51

Glunderende Achahbar: 'À la Makaay'

Glunderende Achahbar: 'À la Makaay'
Foto: Archief EHF
Rotterdam

(ElfVoetbal-BlikOpNieuws) Anass Achahbar is bepaald geen zwaargewicht, maar zondagmiddag was de behendige aanvaller zijn geringe gewicht in goud waard.

"Het was een speciale wedstrijd", vertelde hij ELF Voetbal na afloop van zijn glansrol in Feyenoords 2-1 zege op PSV.
Niet Mitchell te Vrede, maar Achahbar profiteerde van de fysieke ongemakken van Colin Kazim-Richards, die vanwege een hamstringblessure niet kon starten in de topper tegen de koploper. Met twee weergaloze doelpunten maakte hij het verschil voor de thuisploeg.

Vooral zijn eerste treffer, een wonderschone volley, sprak tot de verbeelding. "Op dat soort momenten moet je niet nadenken en gewoon schieten. À la Roy Makaay", zei de matchwinner na afloop van de kraker in de catacomben van De Kuip.

Het waren niet alleen zijn doelpunten die er voor zorgden dat Achahbar een middag beleefde die hij niet snel zal vergeten. Ook het weerzien met Karim Rekik, ooit zijn maatje in de jeugd van Feyenoord, maakte het treffen met PSV speciaal.

"Het was heel speciaal, ook vanwege alle duels ik heb uitgevochten met Rekik. Hij is als een broer voor me. Vroeger logeerden we heel vaak bij elkaar", aldus Achahbar over zijn directe bewaker van zondagmiddag, wiens wieg net als die van Achahbar in Den Haag stond. "En ik voelde gisteren al dat ik mijn kans zou grijpen tegen PSV. Ik zei nog tegen mijn broertje dat ik zou scoren. Heel mooi dat die voorspelling is uitgekomen."

Rutten

Fred Rutten had lovende woorden over voor zijn pupil. De vertrekkende trainer kon naar eigen zeggen niet meer om Achahbar heen. "Hij heeft zichzelf opgesteld, onder meer dankzij zijn goede prestaties op het trainingsveld."

"Als je naar zijn cv kijkt zie je dat hij doelpunten kan maken. Dat heeft hij bij jeugdselecties vaak genoeg aangetoond. Hij kan bovendien goed met kritiek omgaan, anders had ik hem niet opgesteld."

Categorie:
Tag(s):