woensdag, 18. maart 2015 - 17:24 Update: 19-03-2015 9:53

Google getest grote vliegende windturbines

Grotere vliegende windturbines van Google getest

Na een reeks van testen met kleinere vliegende windturbines van 8,5 meter, door het door Google X in 2013 overgenomen energiebedrijf Makani Power, worden er binnenkort nieuwe testen gedaan met een grotere en verbeterde versie van de windturbine. De nieuwe windturbine meet 25 meter lengte en bevat 8 propellers.

De Makani Airborne Wind Turbine (AWT) is een soort van vliegtuigvleugel met propellers erop die stroom opwekken. Dit gebeurt doordat de turbine aan een soort van lang vliegertouw en met behulp van de propellers wordt opgelaten en eenmaal op hoogte, waar de wind sterker en meer consistent is, cirkels gaat vliegen waarbij de propellers door de wind worden aangedreven en stroom genereren. Deze stroom wordt vervolgens via de kabel van 450 meter naar de aarde geleidt waar hij kan worden gebruikt. 

De windturbine is volledig elektronisch bestuurbaar vanaf de grond, een beetje vergelijkbaar als een bestuurbare vlieger, en wordt continu in de gaten gehouden zodat hij daar waar de wind het hardst waait de meeste stroom kan opwekken. 

Categorie: