woensdag, 6. mei 2015 - 13:46 Update: 06-05-2015 18:10

Gouden Strop genomineerden bekendgemaakt

Vijf genomineerden voor De Gouden Strop bekendgemaakt
Foto: Archief EHF
Amsterdam

De vijf genomineerde misdaadthrillers voor de Gouden Strop zijn woensdag bekendgemaakt.

Het gaat om De mythe van Methusalem (Houtekiet) van Jo Claes, Walker van Patrick Conrad, (Uitgeverij Vrijdag), Kingston noir van Guido Eekhaut (Manteau), Hemelen van Marion Pauw (Ambo|Anthos) en De huisgenoot van Marjolijn Uitzinger (De Geus).

De jury, onder leiding van Laetitia Griffith, koos deze thrillers uit 94 inzendingen. Marion Pauw is tevens de auteur van het geschenkboek Grijs gebied dat in juni, de Maand van het Spannende Boek, cadeau gedaan wordt.

Voor de Schaduwprijs zijn de volgende titels genomineerd: De verloren dochters van Arjan Hoks (The House of Books), Ongrijpbaar van Bianca Nederlof (LetterRijn) en Tunis van René van Rijckevorsel (Cargo/De Bezige Bij).

De Gouden Strop, de grootste prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige spannende boek, wordt tezamen met de Schaduwprijs, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut, op de Avond van het Spannende Boek, donderdag 28 mei in Amsterdam, bekendgemaakt en uitgereikt. De prijzen zijn een initiatief van het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs (GNM).

Categorie:
Provincie: