vrijdag, 15. mei 2015 - 9:57

Grote brand bij pluimveehouder in Ysselsteyn

Grote brand bij pluimveehouder in Ysselsteyn
Foto: MV
Ysselsteyn

m 23.09 werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in een stal van een pluimveehouderij aan de Rouwkuilenweg in ysselsteyn. In de stal die 125 meter lang en 16 meter breed was bevonden zich 60.000 kippen. Nog voor het arriveren van het eerste blusvoertuigen werd de brand verder opgeschaald en werden aanvullende blusvoertuigen gealarmeerd.

Bij het ter plaatse komen van het eerste blusvoertuig trof men een uitslaande brand aan in het achterste deel van de stal en breidde de brand zich snel uit. De brand werd verder opgeschaald naar zeer grote brand en op het hoogtepunt waren 4 blusvoertuigen, 2 waterwagens met elk 10.000 liter water, 2 autoladders en enkele ondersteunende voertuigen ter plaatse. De brand werd bestreden door circa 35 brandweerlieden.

Bij aankomst bleek al snel dat de loods met daarin de 60.000 kippen als verloren moest worden beschouwd. De inzet van de brandweer richtte zich derhalve ook op het voorkomen van overslag naar de aangrenzende en omliggende loodsen. Hierin is de brandweer geslaagd en omstreeks 01.00 uur, twee uur na het uitbreken van de brand, werd het sein Brand Meester gegeven, hetgeen wil zeggen dat de brandweer de vuurzee onder controle heeft en deze zich niet meer verder uitbreidt. Het nablussen zal nog enkele uren gaan duren. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. De oorzaak is onbekend. De brand werd bestreden Door brandweerkorpsen uit Venray, Horst, Meerlo en Venlo. 

Provincie:
Blik op 112: