vrijdag, 20. februari 2015 - 7:53 Update: 20-02-2015 17:10

Grote brand seniorenflat Nijmegen, 15 gewonden waarvan 5 ernstig

Meerdere gewonden bij brand in snackbar onder seniorencomplex
Foto: MV
Nijmegen

Bij een grote brand, die vrijdagochtend vroeg was ontstaan in een snackbar onder een serviceflat in Nijmegen, zijn vijftig gewonden gevallen. Dit heeft de gemeente Nijmegen vrijdag laten weten.

Door de brand stortte een deel van het dak in van het woonzorgcomplex. Onder het puin zijn geen slachtoffers aangetroffen. ‘Vijftien gewonden, waarvan vijf ernstig, zijn naar ziekenhuizen gebracht. Ongeveer vijfendertig mensen zijn daarnaast door de brandweer uit het gebouw gehaald en met lichte klachten opgevangen. Zij hadden geen verdere medische zorg nodig’, aldus de gemeente.

Rond 9.00 uur was de brand onder controle. De brand is ontstaan in een cafetaria en heeft de bovengelegen seniorenwoningen getroffen. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van  de brand. 

Het gehele complex van 71 woningen is geëvacueerd en tot nader bericht kunnen bewoners niet terug naar hun woning. Bewoners zijn opgevangen in een nabij gelegen wijkcentrum. Gemeente Nijmegen zoekt samen met woningbouwcorporaties naar tijdelijk vervangende huisvesting.

Provincie:
Blik op 112: