zaterdag, 28. februari 2015 - 16:36 Update: 28-02-2015 18:58

Grote rotsblokken op de weg hinderen wintersportverkeer in Frankrijk

Wintersportverkeer gehinderd door gigantisch rotsblok
Foto: Archief EHF

Dit weekend, en dan vooral zaterdag, wordt er op de wegen in het Alpengebied drukte verwacht door terugkerend wintersportverkeer.

In Frankrijk is de RD117, de route van en naar Val Thorens en Les Menuires, afgesloten. Er zijn daar enorme rotsblokken op de weg gevallen, waardoor de weg zwaar beschadigd is. Er wordt geprobeerd om de wintersporters vanuit de twee plaatsen te laten omrijden via de RD96. Maar dat kost heel veel tijd. Touringcars en vrachtverkeer zijn op deze weg niet toegestaan. Hoelang de RD117 dicht blijft is nog niet te zeggen. Dit meldt de ANWB op zijn site.

De ANWB en de Franse verkeersdienst roepen mensen op om vandaag niet het gebied in te komen en voorlopig te overnachten rond Grenoble, Lyon en Chambéry.

In Duitsland komen Nederlanders die terugkeren al vroeg in de file op de snelwegen A7 via Stuttgart en op de wegen rond München. Erg druk  is het ook op de B179. Tussen Füssen en Biberwier ruim anderhalf uur vertraging.

In Oostenrijk is vooral in Tirol, Vorarlberg en in het Salzburgerland veel wintersportverkeer onderweg.
Drukste wegen: A12 Innsbruck - Kufstein,  S16 Bludenz - Landeck en B179 Fernpasroute richting Füssen

Drukste wegen in Frankrijk zijn: A6 Lyon - ParijsA40 Chamonix - Genève - Mâcon, A43 Chambéry - Albertville - Lyon, A43 Chambéry - Albertville - Lyon en N90 Bourg St. Maurice - Albertville
 

Categorie: