woensdag, 11. maart 2015 - 8:50 Update: 11-03-2015 9:46

Haaksbergen: 'Vergunning monstertruck terecht verleend'

Haaksbergen: 'Vergunning monstertruck terecht verleend'
Foto: Archief MV
Haaksbergen

Volgens de gemeente Haaksbergen zijn er vorig jaar geen fouten gemaakt bij het verlenen van een vergunning voor het evenement met de monstertruck.

Daarom handhaaft burgemeester Gerritsen de vergunning voor de show met de monstertruck. Bij de show met monstertruck in september 2014 vielen drie doden en 28 gewonden. Dit melden verschillende media woensdag.

Burgemeester en wethouders van Haaksbergen concluderen dat de veiligheidsvoorschriften in de vergunnning voor het stuntevenement met de truck voldoende waren. Zelfs met de kennis van nu zou de vergunning zijn afgegeven. Gerritsen tegen de NOS: 'In onze voorwaarden staat nadrukkelijk het handhaven van een afstand van tien meter tot het publiek genoemd. Daarmee was de veiligheid bij de bedoelde uitvoering van de stunt voldoende. We moeten constateren dat er sprake is van een ernstig ongeluk. Daar had de vergunning niets aan kunnen veranderen.'

Volgens de burgemeester was er niets gebeurd als het voertuig na de stunt gewoon zoals normaal een bocht had gemaakt. Om in de toekomst problemen met vergunningen te voorkomen wil de gemeente dat er voortaan meer mensen naar de vergunning kijken. Ook wordt bij dit soort evenementen advies gevraagd aan de politie, brandweer en andere deskundigen.

Vorige maand zei de bezwarencommissie nog dat de burgemeester de vergunning nooit had mogen afgeven.

Provincie: