donderdag, 16. april 2015 - 19:23 Update: 17-04-2015 15:14

Hackers kraken database webwinkels en stelen wachtwoord van 157.000 klanten

Database gehackt. Wachtwoorden van 157.000 klanten van webwinkels gestolen.
Foto: Archief EHF

Internetcriminelen hebben gebruikersnamen en wachtwoorden van 157.000 klanten van een aantal webwinkels buitgemaakt. De getroffen webwinkels zijn allemaal eigendom van het Rotterdamse bedrijf Mapp.

Het bedrijf beheert webwinkels zoals harddisk.nl, dashcamstore en radiosjaak.nl. Dit meldt Security.nl op de site.  Dat er was ingebroken op de database werd duidelijk toen er meldingen binnenkwamen van klanten, die klaagden over spam op emailadressen die ze alleen bij Mapp.nl gebruikten.

De hackers hebben een beveiligingslek in de webshop misbruikt om de gebruikersnamen en wachtwoorden in bezit te krijgen. De wachtwoorden waren weliswaar voorzien van een beveiliging, maar die bleek zo zwak dat de criminelen die makkelijk konden kraken.

Mapp zegt dat het de beveiliging in middels heeft opgeschroefd. Alle getroffen klanten hebben een email ontvangen met de mededeling dat ze hun wachtwoord moeten wijzigen. Als klanten het wachtwoord ook voor andere sites gebruiken, is het belangrijk om het daar ook te wijzigen.

Categorie: