zondag, 15. februari 2015 - 10:54 Update: 16-02-2015 13:33

Hackers verspreiden malware en doen grootste digitale bankroven ooit

'Hackers sluizen wereldwijd miljoenen weg bij banken'
Foto: Archief FBF

Via het verspreiden van zogenoemde malware hebben hackers maandenlang enkele honderden miljoenen euro’s kunnen wegsluizen bij meer dan honderd banken in o.a. Japan, de Verenigde Staten en in Rusland. Dit meldt de New York Times zondag.

Eén van de grootste bankroven

Internetbeveiligingsbedrijf Kaspersky Lab ontdekte het lek en spreekt over een van de grootste bankroven in de geschiedenis. Nadat de computer van de geldinstellingen waren geïnfecteerd door de malware, konden hackers 265 miljoen euro buitmaken. Jornt van der Wiel, Security researcher (Global Research and Analysis Team), Kaspersky Lab Benelux:'Er wordt gesteld dat ook Nederlandse banken het slachtoffer zijn. Graag wil ik benadrukken dat dit niet het geval is. Er zijn geen financiële instellingen het slachtoffer in de BeNeLux.'

De hackers konden de handelingen op de geïnfecteerde computers volgen en hebben het gedrag van de bankiers nagebootst door iedere keer kleine bedragen naar een fictieve rekening over te maken. Naast banken zijn ook andere financiële instellen slachtoffer geworden van de hackers. 

Categorie:
Tag(s):