maandag, 11. mei 2015 - 12:39 Update: 11-05-2015 16:00

Hakenkruis geschilderd op deur Kabinet van de Koning Den Haag

Hakenkruis op deur Kabinet van de Koning
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Den Haag

Op de deur van het Kabinet van de Koning in Den Haag is een hakenkruis geschilderd. Dat kruis is vermoedelijk afgelopen nacht aangebracht. Toen het hakenkruis vanochtend werd ontdekt is het direct afgedekt met een doek.

Het Kabinet van de Koning is een kleine rijksorganisatie die de Koning ondersteunt in de uitoefening van zijn constitutionele werkzaamheden. Dit heeft onder meer betrekking op de contacten tussen de Koning en de overige leden van de regering. Jaarlijks bereidt het Kabinet honderden bezoeken, ontvangsten, gesprekken en beëdigingen door de Koning voor. Ook verwerkt en archiveert het Kabinet van de Koning per jaar ongeveer 3000 wetten, algemene maatregelen van bestuur (amvb’s) en Koninklijke Besluiten. De organisatie behandelt ieder jaar duizenden brieven van burgers en organisaties die zich met hun vragen richten tot de Koning (verzoekschriften).

Het is nog onduidelijk wie het hakenkruis op de deur heeft aangebracht. Vorige week werd het paleis op de Dam nog beklad. Toen met de tekst: 'Fuck de Koning'.  

Provincie:
Tag(s):