vrijdag, 10. april 2015 - 11:34 Update: 10-04-2015 18:43

Hakenkruis-tekenaar in de liften opgepakt

Tekenaar hakenkruizen aangehouden in Amstelveen
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amstelveen

De politie heeft donderdag 9 april een 26-jarige man uit Nieuw-Vennep op heterdaad aangehouden voor het aanbrengen van een hakenkruis in een lift in een verzorgingstehuis. 'De viltstift had hij bij zijn aanhouding nog in zijn zak', meldt de politie vrijdag.

De afgelopen veertien dagen tekende een onbekend persoon in meerdere liften in Amstelveen hakenkruizen. De politie stelde een onderzoek in en kon de man na intensief speurwerk op heterdaad aanhouden.

Agenten in burger hadden de verdachte na een tip op een gegeven moment in beeld en constateerden dat hij een hakenkruis in een lift had aangebracht. De man heeft bekend dat hij op een zestal locaties in liften hakenkruizen heeft geplaatst.

Reactie van de burgemeester

'Het nieuws dat er hakenkruizen waren aangetroffen in een verzorgingshuis heeft mij diep geraakt. Het zorgt voor leed bij mensen die dat niet verdienen. Ik heb de zaak hoog opgenomen. Politie en medewerkers van de gemeente zijn direct in de zaak gedoken en hebben gezorgd voor extra toezicht en inzet. En dat is beloond. Ik ben ontzettend blij dat de dader gepakt is. Dit soort gedrag is onacceptabel', aldus de burgemeester van Amstelveen.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):