dinsdag, 19. mei 2015 - 15:46 Update: 19-05-2015 19:03

Hakim Ziyech door Hiddink naar Oranjeselectie gehaald

oranje
Foto: Archief FBF
Zeist

Guus Hiddink heeft Hakim Ziyech toegevoegd aan de voorlopige Oranjeselectie. Voor de speler van FC Twente betekent dit de eerste uitverkiezing voor het Nederlands elftal.

Ziyech speelde drie wedstrijden voor Jong Oranje, waarin hij twee doelpunten maakte. Daarnaast vergaarde hij drie caps in het Beloftenelftal, waar hij eenmaal trefzeker was. De 22-jarige middenvelder maakte zijn interlanddebuut in het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar.

In totaal heeft Hiddink nu 31 spelers opgeroepen voor Oranjes voorbereidingsprogramma op het EK-kwalificatieduel met Letland (vrijdag 12 juni) en de daaraan voorafgaande oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten op vrijdag 5 juni. De spelers sluiten, afhankelijk van hun clubverplichtingen, aan op 25 mei, 28 mei, 1 juni of 8 juni.

Dinsdag 26 mei staat in Hoenderloo de eerste training op het programma voor een groep (kandidaat)internationals die vrij is van nationale en internationale clubverplichtingen. De laatste oefensessie van die week vindt plaats op vrijdag 29 mei. Na deze trainingsstages formeert Hiddink zijn selectie met het oog op de interlands tegen de Verenigde Staten en Letland. Deze spelers, mits zij geen clubverplichtingen meer hebben, melden zich 1 juni in Hoenderloo. Dit trainingskamp wordt vrijdag 5 juni afgesloten met de vriendschappelijke interland tegen de ploeg van bondscoach Jürgen Klinsmann. In de Amsterdam ArenA wordt om 20.30 uur afgetrapt.

Drie dagen later, maandag 8 juni, komt de selectie in Noordwijk bijeen voor de voorbereiding op het EK-kwalificatieduel met Letland, dat vrijdag 12 juni in Riga op het programma staat.

Categorie:
Tag(s):