maandag, 16. maart 2015 - 16:19 Update: 16-03-2015 17:11

Halbe Zijlstra:geen plaats voor fraudeurs binnen VVD

Halbe Zijlstra:geen plaats voor fraudeurs binnen VVD
Foto: VVD
Den Haag

Halbe Zijlstra , fractievoorzitter van de VVD, heeft maandagmiddag gereageerd op het vonnis van een voormalig fractielid van de VVD die schuldig is bevonden aan naar valsheid in geschrifte bij het aanvragen van een hypotheek. ‘Voor fraudeurs is binnen de VVD geen plaats’, zei Zijlstra.

Het bewuste VVD-lid zou mogelijk terugkeren in de Tweede Kamer bij de VDD-fractie als vervanging van Mark Verheijen die onlangs zelf opstapte na commotie over declaraties toen hij als gedeputeerde voor de provincie Limburg actief was.

Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland heeft besloten om het strafrechtelijk onderzoek naar valsheid in geschrifte en oplichting door de 56-jarige VVD-er uit Winterswijk af te doen met een strafbeschikking van 4000 euro. In 2013 is aangifte tegen de man gedaan door hypotheekverstrekker Aegon en door de Rabobank. Omdat de man destijds lid was van de Tweede Kamer, is het onderzoek verricht door de Rijksrecherche.

Het OM acht bewezen dat een door Aegon verstrekte hypotheek op basis van vervalste stukken is verkregen. Ook heeft de man volgens het OM een vervalste werkgeversverklaring verstrekt aan een ander, waarmee geprobeerd is een hypotheek te verkrijgen bij de Rabobank.

Provincie: